Είναι μια από τις πιο πολυχρησιμοποιημένες εκφράσεις που ακούγονται δεξιά κι αριστερά- τόσο σε κυριολεκτικό, όσο και σε μεταφορικό επίπεδο: «Ο γίγαντας των αιθέρων».

Εν προκειμένω, όμως, είναι 100% ακριβής: το νέο δικινητήριο 777Χ της Boeing έκανε το παρθενικό του ταξίδι καθώς απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Πέιν του Σιάτλ και αποτελεί την πρώτη δοκιμαστική πτήση (θ’ ακολουθήσει μια σειρά από αυτές), στο δρόμο για να πάρει την απαραίτητη άδεια και να μπορεί, εν συνεχεία, να κυκλοφορεί ευρέως.

Το 777Χ είναι ένα πραγματικό ιπτάμενο… μεγαθήριο, καθώς αποτελεί τη μεγαλύτερη εκδοχή του μίνι τζάμπο 777 της Boeing και μπορεί να μεταφέρει έως και 426 επιβάτες σε μία και μόνο πτήση του!

Το έχουν παραγγείλει- δεδομένου, πάντα, ότι θα περάσει τα τεστ και θα αδειοδοτηθεί- ήδη εφτά μεγάλες εταιρίες (Emirates, Lufthansa, Cathay Pacific, Singapore Airlines και Qatar Airways) και αναμένεται να διευκολύνει σε τεράστιο βαθμό, λόγω του όγκου του και το αριθμού ατόμων που μπορεί να μεταφέρει, τις μεταφορές. Αδημονούμε…