Προορισμοί υπάρχουν πολλοί και διάφοροι: βουνό, θάλασσα, κάτι που να συνδυάζει και τα δύο, μέρη εξωτικά, μέρη στα οποία πηγαίνει ελάχιστος κόσμος, μέρη στα οποία γίνεται ο κακός χαμός και για να βρεις κάπου να κάτσεις πρέπει να ‘χεις βύσμα τον ίδιο το Θεό και… Και υπάρχει και το Κολμάρ.

Ένας παραμυθένιος προορισμός στη Γαλλία (και, πιο συγκεκριμένα, στην περιοχή της Αλσατίας), με δεκάδες πολύχρωμα ξύλινα σπιτάκια, πεντακάθαρα κανάλια και θελτικούς πεζόδρομους, που του έχουν χαρίσει και το προσωνύμιο «Μικρή Βενετία».

Το Κολμάρ βρίσκεται ανάμεσα στο Στρασβούργο και τη Μυλούζ και ψηφίστηκε ως ο νούμερο 1 προορισμός της Ευρώπης στην ψηφοφορία που έκανε η πλατφόρμα European Best Destinations και ζητούσε από το κοινό της να ψηφίσει ποιο είναι το… απόλυτο μέρος για να περάσει κανείς τις διακοπές του. Ποια πόλη τερμάτισε πίσω από το μαγευτικό, υπέροχο Κολμάρ; Η Αθήνα, που έλαβε 104.639 ψήφους!

Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να πάμε κι εμείς από την Αθήνα στο Κολμάρ, προκειμένου να τιμήσουμε τ’ αποτελέσματα της συγκεκριμένης ψηφοφορίας;