Η είσοδός της στην παγκόσμια σκηνή ήταν εκκωφαντικών διαστάσεων, προκαλώντας τεράστια εντύπωση. Ήταν καλοκαίρι του 2018 όταν διοργάνωσε αποχή από τα σχολεία της Σουηδίας κάθε Παρασκευή, διαμαρτυρόμενη με αυτόν τον τρόπο τις… ανύπαρκτες δράσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Ο λόγος, φυσικά, για την Γκρέτα Τούνμπεργκ. Η 17χρονη κοπέλα έκανε το… μπαμ προ διετίας και έκτοτε οι «μετοχές» της βρίσκονται μονίμως σε ανοδική τάση.
Έκτοτε, φυσικά, πολλοί είναι και αυτοί που στάθηκαν απέναντί της, κατακρίνοντας τη δημοσιότητα που την ακολουθεί σε κάθε της βήμα, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που τη θεώρησαν… βαλτή και ότι εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα.

Ωστόσο το αν η Γκρέτα είναι «στημένη» ή όχι και το αν μιλάει μόνο για τον εαυτό της ή την προωθούν εταιρίες έναντι χιλιάδων ευρώ είναι κάτι παντελώς άσχετο.

Γιατί; Πολύ απλά γιατί εκείνο που μετράει είναι τα όσα λέει η κοπέλα και όχι το γιατί τα λέει. Ο πλανήτης μας εκπέμπει SOS εδώ και καιρό και η πλειονότητα της ανθρωπότητας συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα για τα όσα συμβαίνουν.

Επομένως, θα ήταν προτιμότερο να μείνουμε στην ουσία των λόγων της Γκρέτα και ν’ αφήσουμε στην άκρη όλα τα υπόλοιπα.

Δεν συμφωνείτε;