Είναι το μεγάλο ερώτημα των τελευταίων 2-3 ημερών. Αυτό που φαίνεται να απασχολεί μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας- και όχι μόνο.

Κάτι που ακούστηκε αρχικά ως φήμη και λίγο αργότερα επιβεβαιώθηκε. Σε ποιο πράγμα αναφερόμαστε; Στο γεγονός πως ο Αντώνης Σαμαράς δεν πρόκειται να ψηφίσει την Κατερίνα Σακελλαροπούλου για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μετά την πρόταση του αρχηγού του κυβερνώντος κόμματος, του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Πολλοί υποστήριξαν πως πίσω από την άρνηση του πρώην πρωθυπουργού κρύβεται η πικρία του απέναντι στον Κυριάκο για το γεγονός πως δεν πρότεινε τον ίδιο για το υψηλότερο αξίωμα στην Ελλάδα και επέλεξε ν’ αντιδράσει με αυτό τον τρόπο προκειμένου να… πικάρει τον Μητσοτάκη.

Η αλήθεια, ωστόσο, είναι απειρως πιο απλή: ο Αντώνης Σαμαράς- κατά δήλωση του ιδίου- την ημέρα της ψηφοφορίας στη Βουλή θα βρίσκεται σε προγραμματισμένο ταξίδι στις ΗΠΑ και ως εκ τούτου δε θα μπορεί να ψηφίσει.

Συμπληρώνει, μάλιστα: «Αν ήμουν παρών θα υπερψήφιζα την πρόταση του κόμματός μου». Καμιά φορά υπάρχει καπνός, λοιπόν, χωρίς φωτιά…