Κατά καιρούς στα Όσκαρ έχουμε δει μερικά αδιανόητα… τερατουργήματα. Ποιος μπορεί να ξεχάσει, για παράδειγμα, τη νίκη του (τιμιότατου, για να μην παρεξηγηθούμε) «Ρόκι» έναντι του «Ταξιτζή» του Σκορσέζε πίσω στο 1977;

Φέτος, ωστόσο, φαίνεται πως ίσως έχει φτάσει η στιγμή για ένα από τα μεγαλύτερα «σκάνδαλα» ever, μιας και μεταξύ των υποψηφίων ξεχωρίζει ένα φιλμ που δε θα έπρεπε καν να είναι υποψήφιο για το χρυσό αγαλματίδιο.

Σε ποια ταινία αναφερόμαστε;

Μα, φυσικά, στο “Once upon a time… in Hollywood”, την τελευταία δημιουργία του Κουεντίν Ταραντίνο. Μπορεί να αποθεώθηκε από την πλειονότητα των κριτικών, όμως αυτό συμβαίνει κατά κόρον, πια, με τις ταινίες του… ημίτρελου σκηνοθέτη.

Ο Ταραντίνο μπορεί να έχει τη φήμη του εναλλακτικού και του αντισυμβατικού, όμως είναι πλέον ένα από τ’ αγαπημένα παιδιά των «σοβαρών» κριτικών, οι οποίοι δεν τόλμησαν να γράψουν το προφανές: το «Κάποτε στο Χόλιγουντ» είναι ένα μέτριο φιλμ, που αν το ‘χε γυρίσει άλλος δε θα περνούσε ούτε απέξω από τα Όσκαρ. Τώρα θεωρείται 1ο-2ο φαβορί για να κατακτήσει το Όσκαρ.

Πολύ περίεργο…