Ναι, το περιμέναμε όλοι με αγωνία. Θέλαμε να ξαναδούμε τη σειρά που μας μεγάλωσε, είχαμε την περιέργεια να ξαναδούμε τους ήρωες των παιδικών μας χρόνων.

Τα νούμερα τηλεθέασης του πρώτου επεισοδίου του «Καφέ της Χαράς» επιβεβαίωσαν της προσμονής το αληθές. Η μισή Ελλάδα στήθηκε μπροστά απ’ τους τηλεοπτικούς της δέκτες για να δει την πρωτευουσιάνα, τον Περίανδρο και τα άλλα…παιδιά που πλέον μόνο παιδιά δεν είναι.

Η πρώτη εντύπωση ήταν γλυκόπικρη. Οι πρωταγωνιστές δείχνουν να έχουν χάσει την επαφή τους με το κοινό και να πηγαίνουν με τις…αναθυμιάσεις του παρελθόντος.

Όλα είναι διαφορετικά, όλοι είναι διαφορετικοί εκτός από έναν. Τον Μπέντζαμιν Μπάτον του «Καφέ», τον αγαπημένο Φατσέα. Τον βλέπεις και είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα.

Ας μην γελιόμαστε το σενάριο του Καφέ δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Οι ατάκες του Φατσέα το ίδιο. Αν στη θέση του Γεράσιμου Σκιαδαρέση ήταν κάποιος άλλος, μάλλον δεν θα έσκαγε καν το χειλάκι μας. Και όμως ο Σκιαδαρέσης κατορθώνει να απογειώσει τον ρόλο.

Κάθε φορά που εμφανίζεται σε κάνει να ξεχνάς τα κακώς κείμενα της σειράς. Μιλάμε για ένα one man show που κρατάει μια ολόκληρη σειρά που ίσως θα ήταν καλύτερα αν επέστρεφε ως τηλεταινία. Είναι ο ταλαντούχος κύριος Σκιαδαρέσης και κάνει τη διαφορά…