Έχει σαρώσει τα πάντα στο διάβα του. ΤΑ ΠΑΝΤΑ: διέλυσε το box office, όπου έκανε πάνω από ένα δισ. δολάρια σε εισπράξεις, αποθεώθηκε όσο λίγες υπερηρωικές ταινίες από τους κριτικούς και οι διθύραμβοι για την ερμηνεία του Χοακίν Φίνιξ στον πρωταγωνιστό ρόλο δεν είχαν τελειωμό.

Η επιτυχία του «Τζόκερ» ήταν κάτι παραπάνω από πρωτοφανής και δικαίως ο πασίγνωστος ηθοποιός προτάθηκε για Όσκαρ- όπου και είναι, φυσικά, το τεράστιο φαβορί. Τις τελευταίες μέρες, όμως, γίνεται τεράστιος ντόρος για το αν αξίζει πράγματι το χρυσό αγαλματίδιο ή ο αβανταδόρικος ρόλος του Πρίγκπι του Εγκλήματος τον «ανέβασε» περισσότερο από αυτό που… εδικαιούτο.

Ποια είναι η αλήθεια- αν, βέβαια, δεχτούμε πως υπάρχει τέτοια σε κάτι τόσο υποκειμενικό; Ας δούμε τις άλλες υποψηφιότητες: ο Αντόνιο Μπαντέρας έδωσε την ερμηνεία της ζωής του στο «Πόνος και Δόξα», όμως αυτό δεν αρκεί.

Ο Ντι Κάπριο για το υπερτιμημένο «Κάποτε στο Χόλιγουντ» είναι ξανά υποψήφιος γιατί… είναι ο Ντι Κάπριο αλλά δικαίως δε θα βραβευτεί, την στιγμή που ο Άνταμ Ντράιβερ στο «Ιστορία Γάμου» και ο Τζόναθαν Πράις στο «Οι δύο Πάπες» έκαναν πραγματικά… παπάδες.

Ειδικά ο τελευταίος θα μπορούσε να είναι αυτός που θα βραβευόταν, όμως… Όμως τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με τον Γιοακίν Φίνιξ, που θ’ ακούσει το όνομά του να «βγαίνει» από το φάκελο και να βραβεύεται τη μεγάλη βραδιά των Όσκαρ. Ναι, ο Τζόκερ ήταν μακράν της δεύτερης η καλύτερη ερμηνεία του 2019…